Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ!!

Όταν πηγαίνετε για κυνήγι, θα πρέπει να έχετε μαζί σας την άδεια κυνηγιού και την άδεια κατοχής του όπλου με το οποίο κυνηγάτε.
Να συμβουλεύεστε και να ενημερώνεστε για τις θέσεις των απαγορεύσεων, των καταφυγίων κ.λ.π.
Να δέχεστε χωρίς αντίρρηση τον έλεγχο και έρευνα των αρμοδίων οργάνων και να συμπεριφέρεστε με ευγένεια. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε το αδίκημα της απείθειας.
Να έχετε πάντα μαζί σας επίδεσμο και κάποια βασικά φάρμακα
Να μην πυροβολείτε το θήραμα ακίνητο. Είναι αντιαθλητικό.
Αν βρείτε νεκρό ή σκοτώσετε ένα πουλί δακτυλιωμένο, θα πρέπει να το παραδώσετε στον Κυνηγετικό Σύλλογο ή στη Δασική Αρχή.
Το κυνήγι στις Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές επιτρέπεται μόνο ειδική άδεια που χορηγείται από τη Δασική Αρχή της περιοχής όπου βρίσκεται η Ε.Κ.Π.
Σε περίπτωση που συλληφθεί κάποιος για παράνομο κυνήγι, κατάσχονται όλα τα μέσα που χρησιμοποίησε, τα θηράματα και η άδεια.
Μη βάζετε σε θαλάμη μήκους 70 χιλιοστών φυσίγγι MAGNUM (76 χιλιοστά), γιατί θα προκληθεί βλάβη στο όπλο με πιθανό ατύχημα.
Οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που εκδίδονται από την Αστυνομική Αρχή έχουν ισχύ δέκα (10) ετών. Μετά την πάροδο της δεκαετίας, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους.
Εάν έχετε στην κατοχή σας πάνω από δέκα (10) κυνηγετικά όπλα, υποχρεούστε να εγκαταστήσετε σύστημα συναγερμού στο χώρο φύλαξής τους.
Να συνεργάζεστε σε κάθε προσπάθεια συλλογής στατιστικών στοιχείων (π.χ. πρόγραμμα "ΑΡΤΕΜΙΣ") για την αποτελεσματικότερη τεκμηρίωση των θέσεων των κυνηγών και την προστασία της άγριας ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου