Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ!

Στον κυνηγότοπο, υπάρχει περίπτωση το σκυλί μας να φερμάρει κοτσύφια, τσίχλες, νήσσες κ.λ.π. Ψύχραιμα θα διαπιστώσουμε τι φερμάρει και δεν θα δώσουμε σημασία στα συγκεκριμενα πουλιά, διότι δεν αποτελούν θήραμα για το σκύλο φέρμας. Δεν θα κάνουμε ποτέ το λάθος να ντουφεκίσουμε κάποιο απο αυτά και ειδικά τα κοτσύφια, διότι συνήθως βρίσκονται εκεί όπου είναι και οι μπεκάτσες. Αλλιώς κινδυνέυουμε να τρέχουμε σαν τρελοί στις φέρμες κα θα φέυγουν κοτσυφες  αντί για την μπεκάτσα που ψάχνουμε. Προσοχή λοιπόν. Επίσης πολλές φορές τα σκυλιά φερμάρουν στο κυνήγι μπεκάτσας ενα κόκκινο μικρόπουλο που ζει στο δάσος. Και εκεί δεν δίνουμε σημασία. Με την πάροδο του χρόνουν αποκτώντας εμπειρία , ο σκύλος μας θα το αγνοεί. Ακόμα, οι σκύλοι φέρμας εντοπίζουν και φερμάρουν και τριχωτά θηράματα. Ειναι μέσα στην φύση τους.  Ο λαγός, που επιτρέπεται τις συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, αποτελεί θήραμα για όσους το θέλουν. 
Αυτο που μπορεί να μας κάνει ζημιά είναι το αγριογούρουνο, διότι μπορεί να επιτεθεί στο σκυλί και να το τραυματίσει η και να το σκοτώσει.
Επίσης, το ζαρκάδι μπορεί να παρασύρει το σκύλο μας γιατί τρέχει διακόσια, τρακόσια μετρα και σταματάει να ακούσει τον διώκτη του. Ετσι μπορεί να τραβήξει τον σκύλο μας αρκετά μακρυα με κίνδυνο να χαθεί. Ολα αυτά για την μύτη του σκύλου αποτελούν θήραμα. Εμεις ομως θα του δώσουμε να καταλάβει τι μας ενδιαφέρει, ωστε να επικεντρωθεί στα συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου