Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΡΟΤΟΦΟΒΙΑ


Είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι θεωρούν ότι η καλύτερη μέθοδος να συνηθίσουν το σκύλο τους στον ήχο του πυροβολισμού είναι να πάρουν ένα μικρό κουτάβι και να ρίξουν με ένα όπλο δίπλα στο κεφάλι του για να δουν αν φοβάται! Η μέθοδος αυτή δεν είναι μόνο ανόητη, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει πρόβλημα που δεν υπήρχε κανονικά, μέχρι που η μέθοδος αυτή το προκάλεσε. Ο ξαφνικός και αναπάντεχος δυνατός ήχος του πυροβολισμού από ένα κυνηγετικό όπλο που πέφτει πολύ κοντά στο κεφάλι του κουταβιού που δεν έχει ξανακούσει τίποτα τέτοιο, μπορεί στην πράξη να το ξετρελάνει από το φόβο και να το κάνει να αντιμετωπίζει το κάθε όπλο με φρίκη κάθε φορά που το βλέπει. Για να συνηθίσουμε λοιπόν το σκύλο στις τουφεκιές πρέπει να κάνουμε τα παρακάτω και μόνο.
Θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός φίλου που θα τον στείλετε γύρω στα 50 μέτρα πιο πέρα. Καθίστε δίπλα στο σκύλο, χαϊδεύοντας τον και μιλώντας του. Κάντε σήμα στο φίλο σας να ρίξει μια τουφεκιά. Παρακολουθείτε το σκύλο και ενθαρρύνετε τον. Ο σκύλος θα αντιδράσει προφανώς στον πυροβολισμό και θα στρέψε! το κεφάλι του προς την κατεύθυνση του. Κάντε σήμα στο φίλο σας να ρίξει άλλη μία ενώ ταυτόχρονα επαινείτε το σκύλο. Σιγά σιγά ο φίλος σας θα πρέπει να πλησιάζει καμιά εικοσαριά βήματα πιο κοντά πριν ξαναρίξει, αφού τον ειδοποιήσετε. Συνεχίστε μ' αυτόν τον τρόπο. Στο μεταξύ παρακολουθείτε το σκύλο προσεκτικά. Αν δείξει κάποια συμπτώματα φόβου, σταματήστε το μάθημα αμέσως κι ξαναρχίστε το μερικές μέρες αργότερα. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες σκύλων όσον αφορά την αντίδραση στις τουφεκιές. Σ' αυτούς που δεν τις προσέχουν καν και φτάνουν με τον καιρό να σημαίνουν το σήμα για το απορτάρισμα, ο' αυτούς που εκνευρίζονται από τον ήχο και χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να τον συνηθίσουν, ώστε στο μέλλον να μην έχουν τίποτα να φοβηθούν και σ" αυτούς που είναι δειλοί στα όπλα και των οποίων το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.
Η δειλία στα όπλα είναι κληρονομική ιδιότητα και δεν πρέπει να τη μπερδεύουμε με τη νευρικότητα και την ταραχή που δείχνουν τα σκυλιά της δεύτερης κατηγορίας. Ένας δειλός σκύλος δε θα μπορέσει ποτέ να συνηθίσει στον ήχο της τουφεκιάς και μάλιστα σε λίγο θα αναγνωρίζει και το τουφέκι σαν την αιτία του κακού και μπορεί να τρέχει να κρυφτεί ακόμα και μόλις το βλέπει χωρίς να έχει πέσει κανένας πυροβολισμός. Ένας δειλός σκύλος ή θα κουλουριαστεί στα πόδια σας ή το πιθανότερο θα τρέξει μακριά σκούζοντας φοβισμένα με την ουρά στα σκέλια μέχρι το αυτοκίνητο ή και μέχρι το σπίτι, χωρίς να δίνει καμία σημασία στις φωνές σας.
Αν θέλετε κάτι περισσότερο από ένα σκύλο για το σπίτι, δεν έχει κανένα νόημα να κρατήσετε ένα δειλό σκυλί Γι" αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το διαφημίσετε σαν σκέτο οικιακό σκυλί και να το δώσετε σε κάποιον άλλο χωρίς να του δώσετε μαζί και το πεντιγκρή του ή αν του το δώσετε σημειώστε κάπου σε μια γωνία το λόγο που το πουλήσατε για να μην δημιουργηθεί και στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα από τους απογόνους του. Ένας καλός οδηγός για να δείτε πόσο μπορείτε να πουλήσετε ένα κουτάβι που δεν κάνει για κυνήγι αλλά που κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό, είναι να ρωτήσετε την τρέχουσα τιμή για τα μικρά κουτάβια και να προσθέσετε και το κόστος των εμβολιασμών του. Η τιμή που πιάνετε έτσι είναι αρκετά καλή για σας και πολύ καλή για το νέο ιδιοκτήτη που θα αποκτήσει έτσι ένα σκύλο που η εκπαίδευση του θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτό ταυτόχρονα χρυσώνει και λίγο το χάπι για σας μια και τουλάχιστον έχετε ξανά ένα κεφάλαιο για να ξαναρχίσετε.
Η δειλία και η νευρικότητα στα όπλα δεν πρέπει να μπερδεύονται. Ένας νευρικός σκύλος θα το ξεπεράσει. Μια από τις καλύτερες σκύλες μου, μάλιστα την πρώτη φορά που την έβαλα να ακούσει τουφεκιά ήταν εξαιρετικά δυστυχισμένη από την όλη υπόθεση. Αν λοιπόν ο σκύλος σας φανεί ταραγμένος, τρομαγμένος ή προσεκτικός μόλις δει το όπλο σας μην υποθέσετε ότι είναι και δειλός. Κάντε λίγη υπομονή και χρησιμοποιήστε το μυαλό σας πριν αποφανθείτε ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

1 σχόλιο:

  1. Οι καλύτερες γρήγορες και ασφαλείς προσφορές δανείων

    Καλημέρα,
    είσαι αρχηγός, πατέρας, μητέρα
    ή μάλλον ένα άτομο που χρειάζεται γρήγορη χρηματοδότηση ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα δάνειο που κυμαίνεται από 5.000 € έως 700.000 € Σε συνεργασία με τους επενδυτές μας, θα βρούμε μια λύση για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα πραγματοποιήσουμε τη μεταφορά σας με λογικό επιτόκιο 2% ετησίως κατά τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής που σας ταιριάζει. Στείλτε email στο andreafrasca1@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή